PREMINUO SLAVOLJUB JOCIĆ, ČLAN UPRAVNOG ODBORA ŠSS

U Beogradu je, u 62. godini života, iznenada preminuo Slavoljub Jocić, član Upravnog odbora Šahovskog saveza Srbije.
Još kao mlad, Slavoljub je počeo da izučava tajne šahovske igre i kao omladinac igra za beogradske klubove. Ipak, poseban pečat dao je šahovskom razvoju i usponu Šahovskog kluba “Voždovac”, prvo kao dugogodišnji pouzdan igrač, a zatim i kao kapiten i predsednik kluba. Pod njegovim vođstvom, 1992. godine mali beogradski klub “Voždovac” zabeležio je istorijski uspeh – pobedio je na takmičenju Druge lige SRJ i plasirao se u najviši rang. Za klub su te godine prvi put zaigrale već afirmisane šahistkinje Svetlana Prudnikova i Irina Čoluškina, koja je ubrzo nakon toga postala i Slavoljubova životna saputnica.
Posle dugogodišnje pauze, Slavoljub Jocić se šahu vratio preko preuzimanja rukovođenja šahovskog kluba “Vračar”, ali pre svega kao aktivan učesnik zbivanja u Šahovskom savezu Beograda. Ostaće upamćen kao šahovski radnik, koji je u teško vreme podela činio sve da šahovska organizacija glavnog grada funkcioniše kao jedinstvena.
Iako je nedavno, pre šest meseci, izabran za člana Upravnog odbora Šahovskog saveza Srbije, i u tom kratkom periodu, svojim konstruktivnim pristupom dao je pečat radu ovog organa. Kolege će ga pamtiti kao dobrog prijatelja i iskrenog šahovskog zaljubljenika.

U ime šahovskog saveza Srbije i u lično ime, predsednik saveza Dragan Lazić uputio je izraze saučešća porodici Slavoljuba Jocića.