USKRŠNJE OBRAĆANJE PREDSEDNIKA ŠSS DRAGANA LAZIĆA

Dragi šahovski prijatelji,
U susret Uskrsu želim da vam se obratim sa nekoliko rečenica.
Sedam meseci u ozbiljnim poslovima često nije dovoljano relevantan period za bilo kakva sumiranja rezultata ili zaključke. Ipak, ohrabrio sam se da sa velikom dozom zadovoljstva i ponosa konstatujem da su ostvareni rezultati na nivou ili čak iznad mojih i očekivanja mojih saradnika, a pogotovo daleko iznad očekivanja najvećeg dela šahovske javnosti Srbije.
Vodeći se kroz život, kako privatno tako i poslovno, principom da se data reč drži, a data obećanja ispunjavaju, istog se držim i radeći u šahu. Program rada, iza koga sam stao prilikom kandidature u septembru prošle godine, nisam pravio reda radi već kao spisak obaveza, ne samo prema delegatima Supštine ŠSS, koji su me birali, već pre svega prema šahistima i svima kojima je šah u srcu.
Da ovaj tekst ne opteretim suvoparnim nabrajanjem učinjenog, samo ću konstatovati da je finansijska stabilizacija Saveza u najvećoj meri ostvarena, a upravo ovaj aspekt je bio bolna tema i najveći problem Saveza pre 7 meseci.
Sponzorska sredstva, koja će ući u Savez ove godine veća su više puta od iznosa sponzorskih sredstava u najuspešnijoj godini deceniju unazad. Vraćeno je poverenje kod resornog ministarstva i uspostavljeno finansiranje u do sada rekordnom godišnjem iznosu.
Sa FIDE su odnosi na najvišem nivou, uz postignut vrlo povoljan reprogram obaveza, čiju smo realizaciju započeli. Sa ECU takođe imamo odličnu komunikaciju.
Spremamo program podrške najistaknutijim mladim igračima, startovaće od jula meseca.
Na Evropskom ekipnom prvenstvu u Sloveniji novembra meseca imaćemo najjače sastave i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.
Imaćemo u julu mesecu u Beogradu verovatno najjači Open turnir u Evropi ove godine.
I to nije kraj. Moj tim i ja navikli smo na uspeh i ni malo nismo uljuljkani dosadašnjim rezultatima. Naprotiv.O preostalim problemima, kojih svakako ima, neću ovom prilikom.Uskrs je najbolja prilika da pozovem sve šahiste Srbije i sve šahovske radnike, da do daljnjeg zaborave stare sporove i neslaganja. Ne želim da budem deo te atmosfere, već sam nestrpljiv da dođe momenat da svi sednemo za sto i ujedinimo se. I jedna i druga i treća struja. I četvrta i peta.Neka vaskrsnuće Hristovo bude simbolika koja će i nadalje pratiti pravac u kojem je krenuo srpski šah poslednjih meseci.Hristos Voskrese!!!