U ALO MEDIJA SISTEMU U BEOGRADU IZVUČENI TURNIRSKI BROJEVI ZA ŠAMPIONATE 2024

Medijski sponzor Šahovskog saveza Srbije, ALO Media System je danas bio domaćin izvlačenja turnirskih brojeva za 18. Pojedinačne šampionate Srbije koji će se održati u Senti, u periodu 17-25. jun 2024. godine.

Prvi se obratio Nebojša Baralić, generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije. On je pozdravio sve prisutne, zahvalio se na njihovog dolasku na uvodni čin Šampionata, tzv. žreb, a zatim se zahvalio predstavnicima medija i domaćinu ALO Media sistemu.

Pojedinačna prvenstva ove godine su napravila veliki iskorak u odnosu na ranije održavane Šampionate, najviše u delu koji se odnosi na poboljšanja uslova igrača. Nagradni fond je povećan i do 67%, tako da će u Open kategoriji on iznositi 1.180.000 dinara, a u ženskoj 645.000 dinara, rekao je Baralić i dodao – Šampionati nikada nisu bili jači, prosečan rejting je povećan skoro 100 poena u open i 50 u ženskoj konkurenciji u odnosu na prošlogodišnji. Po prvi put imamo igrača preko 2700 rejting poena. Velemajstor Aleksej Sarana je aktuelni šampion Evrope i debitovaće na ovom Šampionatu. Titulu brani četvorostruki šampion Srbije, velemajstor Aleksandar Inđić. Sastav u kome imamo nekoliko državnih šampiona (Ivanišević, Markuš, Kovačević, Perunović) obećava veoma zanimljivo takmičenje. Slična je situacija i u konkurenciji dama gde je zaista teško prognozirati pobednika. Velikić, Erić, Mandura, Čoljuškina, Vujović, Đukić… zaista su imena koja garantuju dosta neizvestno takmičenje.

Turnirske brojeve za obe kategorije je izvukla novinarka lista ALO Jana Milanović, a celim postupkom je rukovodio glavni sudija Vladica Andrejić, međunarodni šahovski sudija.

5_Pojedinačno prvenstvo Srbije 2024

Pojedinačna prvenstva Srbije u obe kategorije (open i žene) igraće se u Senti, u hotelu “Fantastiko eksluziv”, u periodu 17-25. juna 2024. godine, na istom mestu kao i prošle godine.

Lista učesnika i parovi se mogu pronaći na sledećim linkovima: OPEN – ŽENE

FOTO GALERIJA (ALO):