SUSRET PREDSEDNIKA ŠSS DRAGANA LAZIĆA SA PREDSEDNIKOM FIDE ARKADIJEM DVORKOVIČEM

Poslovnu posetu Beogradu, predsednik Svetske šahovske federacije (FIDE) Arkadij Dvorkovič, iskoristio je, između ostalog, i za susret sa predsednikom Šahovskog saveza Srbije Draganom Lazićem.

Posle on-lajn sastanka krajem prošle godine, ovo je bila druga prilika za razgovor Lazića sa čelnim čovekom svetske šahovske federacije, ujedno i povod za pokretanje mnogih tema. Lazić je upoznao Dvorkoviča sa naporima koje sa svojim timom ulaže kako bi se Beograd vratio na mesto jedne od svetskih prestonica šaha, koje mu je dugo godina zasluženo pripadalo. Lazić je naveo da put naše prestonice u centar šahovskih zbivanja pre svega vidi u organizaciji značajnih međunarodnih manifestacija.

Arkadij Dvorkovič u celosti je podržao Lazićeve ideje i najavio podršku FIDE u njihovoj realizaciji. Vrlo brzo iz svetske kuće šaha u Lozani uslediće i prvi koraci, koji će svakakao obradovati ljubitelje šaha u Srbiji.

Dvorkovič se takođe pohvalno izrazio i o namerama da Šahovski savez Srbije uspostavi što intenzivniju regionalnu saradnju, a pohvalno je govorio i o nameri da se na nacionalnom nivou donese program podrške šahovskim talentima.

Prijateljskom i sadržajnom razgovoru prisustvovao je i Marijan Stričević, savetnik sa međunarodne odnose i sponzorski pul u Šahovskom savezu Srbije.