REPREZENTACIJA SRBIJE OTPUTOVALA NA EKIPNO PRVENSTVO EVROPE U ŠAHU 2023

Srpski šahisti, zajedno sa selektorima i trenerima, a predvodjeni predsednikom Šahovskog saveza Srbije Draganom Lazićem, stigli su u Budvu gde će večeras biti svečano otvoreno prvenstvo Evrope, a već sutra očekuju ih partije prvog kola.

Predvidjeno je da se na oba turnira odigra po 9 kola, svakoga dana po jedno. Novog šampiona Evrope dobićemo 21. novembra, a slobodan dan je 16. novembar.

Naša muška reprezentacija nastupiće u sastavu Aleksej Sarana, Aleksandar Predke, Aleksandar Indjić, Robert Markuš i Velimir Ivić. Selektor je Miodrag Perunović, a trener Miloš Perunović.Srpska reprezentacija u konkurenciji 38 timova, prema prosečnom rejtingu, zauzima 10. mesto.

Naša ženska reprezentacija, nastupiće u sastavu: Teodora Injac, Adela Velikić, Marina Gajčin, Tijana Mandura i Jovana Erić. Selektorka je Alisa Marić, a trener Zoran Arsović. Naše dame u konkurenciji 32 reprezentacije, po prosečnom rejtingu, zauzimaju 15. mesto

Pre dve godine u Sloveniji naša muška reprezentacija bila je osma, a ženska je zauzela šesto mesto. Verujemo da će vesti iz Budve biti još povoljnije za srpski šah.

Zvanični sajt turnira: https://etcc23.me/

Prenos partija uživo muškarci: LINK >>>

Prenos partija uživo žene: LINK >>>

Rezultati, tabele – muškarci: https://chess-results.com/tnr832215.aspx?lan=1

Rezultati, tabele – žene: https://chess-results.com/tnr832216.aspx?lan=1