ŠAMPIONAT SRBIJE 2024 – POSLE 6. KOLA VODE ČOLJUŠKINA I INĐIĆ

Prošle su dve trećine turnira na 18. Pojedinačnom prvenstvu Srbije u šahu koje se igra u hotelu “Fantastico exclusive” u Senti.

Nakon šest odigranih kola, ženski velemajstor Irina Čoljuškina igra u stilu Roberta Fišera. Maksimalan broj pobeda – 6 iz 6 partija, omogućile su joj ubedljivo vođstvo u odnosu na rivalke i pratkično nedostižnu prednost. U današnjoj partiji bila je bolja od ženskog velemajstora Jovane Erić koja je bila drugoplasirana.

Kod mušaraca vodi aktuelni šampion velemajstor Aleksandar Inđić. Iako ima poen prednosti u odnosu na najbliže pratioce, ljubitelji šaha sa pravom očekuju veliku borbu za prvo mesto. Inđića očekuju dve partije sa velemajstorima Aleksejom Saranom i Robertom Markušom, dva igrača koji se nalaze na deobi drugog mesta.

Danas je u Senti održan i Upravni odbor Šahovskog saveza Srbije pa je to bila prilika da prve poteze povuku Laslo Kormanoš, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, u partiji Muratović – Sarana i novi potpredsednik Šahovskog saveza Srbije Vladan Živanović, u partiji Čoljuškina – Erić.

Pojedinačno prvenstvo Srbije se igra u dve konkurencije (open i žene) sa po 10 takmičara. Najbolji šahisti i šahistkinje Srbije bore se za titule državnih prvaka. Titulu u open konkurenciji brani velemajstor Aleksandar Inđić, dok je sasvim izvesno da ćemo imati novu šampionku u ženskoj konkurenciji jer prošlogodišnja pobednica Marina Gajčin ne učestvuje ove godine.

ŽENEOPEN
Pravilnici u pdf formatuPravilnik žene >>>Pravilnik Open >>>
Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>chess-results >>>
Raspored po kolimalink >>>link >>>
Partije (pgn)pgn >>>pgn >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>ChessBase >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>Chess.com >>>
Prenos partija uživoLichess >>>Lichess >>>
Prenos partija uživoFollow Chess >>>Follow Chess >>>

 

FOTO GALERIJA