PREDSTAVNICI ŠSS NA MEČU ZA PRVAKA SVETA

U Dubaiju, dva dana uoči početka prve partije meča za prvaka sveta, između Magnusa Karlsena i Jana Nepomnjaščija, održano je svečano otvaranje i izvlačenje boje figura.

Dragan Lazić, predsednik Šahovskog saveza Srbije i Marijan Stričević, savetnik predsednika ŠSS zadužen za međunarodnu saradnju i sponzorski pul se nalaze u Dubaiju gde prisustvuju svim važnim događajima koji prate meč i koriste svaku priliku da ojačaju poziciju srpskog šaha u međunarodnim okvirima.

Lazić i Stričević su danas imali niz sastanak sa zvaničnicima FIDE i vrhunskim šahistima, a najbitniji je svakako sastanak sa Arkadijom Dvorkovičem, predsednikom FIDE na kome je bilo reči o predstojećem Gran-pri turniru u Beogradu i drugim projektima od velikog interesa za srpski šah. Naročito prija čestitka predsednika FIDE za ostvarene rezultate reprezentacije Srbije na Ekipnom prvenstvu Evrope u Sloveniji.

Razgovor sa bivšim prvakom sveta Anandom je evocirao sećanja na turnire Investbanke i veliko prijateljstvo sa velemajstorom Ljubojevićem, a njegove lepe reči o Srbija Openu i Srebrnom jezeru su prijatno iznenadila članove naše delegacije. Anand je inače trener Nihala Sarina, pobednika oba turnira i jako je dobro informisan o njima. Nakon specijalne pozivnice da bude gost Šahovskog saveza Srbije za vreme Gran-pri turnira, postoji velika mogućnost da ljubitelji šaha u Srbiji ponovo vide jednog od najjačih igrača šaha u svetskoj šahovskoj istoriji u našem glavnom gradu.

Zvaničan sajt meča: https://fideworldchampionship.com/

FOTO GALERIJA: