IZVUČENI SU BROJEVI ZA ŠAMPIONATE SRBIJE 2021

Danas su u prostorijama časopisa “Borba” izvučeni turnirski brojevi za predstojeća pojedinačna prvenstva Srbije za žene i muškarce koja će se održati na Staroj planini u periodu 6-14. decembra 2021. godine.

Specijalan gost današnjeg događaja bila je Suzana Mančić koja je i izvukla takmičarske brojeve za obe konkurencije.

– Za sve postoji prvi put. Ovo je prvi put u mojoj karijeri da sam izvlačila kuglice na nekom sportskom žrebu. Ja nažalost ne znam ništa o šahu. Tata je pokušavao da me nauči, ali se meni sve pomešalo u glavi. Međutim, jako poštujem ljude koji se bave šahom, za mene su oni pravo blago. Ko zna, možda i ja nešto novo naučim na Staroj planini. Nikada nije kasno. – rekla je Suzana Mančić nakon žreba.

Domaćin u prostorijama Borbe, Andrija Jorgić, direktor ovog cenjenog časopisa i ujedno generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije pozdravio je sve prisutne i zahvalio im se na dolasku:

– Zadovoljstvo mi je što je izvlačenje turnirskih brojeva odradila naša prijateljica kuće Suzana Mančić, na tome joj se posebno zahvaljujem. Želimo da u šah uključimo i ljude koji se ne bave ovim sportom, da proširimo svoje vidike. Takmičarima koji će se boriti za titule na Staroj planini želim mnogo sreće i uspeha. Hotel u kom će boraviti je fenomenalan i siguran sam da će imati najbolje moguće uslove za igru. Nedavno se tamo pripremala i naša reprezentacija, tako da ne sumnjam da će sve proći u najboljem redu – rekao je Andrija Jorgić i otkrio zašto je izabrana baš Stara planina kao mesto događaja:

– Šahisti su poznati kao ljudi koji vole da imaju svoj mir. Verujem da je Stara planina pun pogodak. Predsednik Šahovskog saveza Dragan Lazić je predložio da se upravo na ovoj prelepoj planini održava jedno prestižno takmičenje i svi smo se složili da je to prava odluka. Nadam se da će pre svega svi takmičari uživati, a neka najbolji pobede.

Žene: Muškarci:
1. Jovana Erić 1. Velimir Ivić
2. Adela Velikić 2. Miloš Stanković
3. Ljilja Drljević 3. Miloje Ratković
4. Ana Benderać 4. Siniša Dražić
5. Jovana Srdanović 5. Nikola Radovanović
6. Marija Manakova 6. Luka Budisavljević
7. Milena Vujičić 7. Aleksandar Inđić
8. Sandra Đukić 8. Boban Bogosavljević
9. Marina Gajčin 9. Zoran Arsović
10. Irina Čoluškina 10. Aleksandar Kovačević

 

Raspored igranja po kolima: ŽENEMUŠKARCI

FOTO GALERIJA: