PREDSEDNIK ŠSS OTVORIO BAJRAMSKI TURNIR “INA DIZAJN 2024”. PIKULA POBEDNIK.

VELEMAJSTOR DEJAN PIKULA POBEDNIK

Danas je u Novom Pazaru, uz učešće 90 šahista, održan tradicionalni bajramski turnir “Ina Dizajn 2024”. Pobedio je velemajstor Dejan Pikula sa 7,5 osvojenih poena iz 9 partija.

Na svečanom otvaranju turnira, sve prisutne pozdravio je Halid Husović, predsednik ŠK Novi Pazar Ina Dizajn Inženjering. Počasni predsednik kluba, Kemal ef. Sejdović uručio je po Bajramski poklon (po 10 šahovskih garnitura) šahovskim klubovima iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac izrazio je svoje veliko zadovoljstvo velikim takmičarskim i organizacionim uspesima šahovskog kluba, koja je došla velikim radom rukovodstva kluba, ali i zahvaljujući pomoći lokalne samouprave i dijaspore. Gradonačelnik je predsedniku ŠS Srbije, Draganu Laziću, uručio specijalni poklon (graviranu drvenu šahovsku tablu sa figurama), dok je predsednik ŠS Srbije poklonio gradonačelniku majice ŠS Srbije, kalendar sa motivima šampionskog tima sa prvenstva Evrope i druge suvenire.

Prigodne poklone kluba dobili su i Aldina Međedović, iz Sportskog saveza Novog Pazara i Senad Senko Župljanin, sportski fotograf.

Na kraju svečanog otvaranja, prigodnim govorom, predsednik ŠS Srbije, Dragan Lazić obratio se svim prisutnim šahistima i izrazio želju za mnogo većom saradnjom u narednom periodu između ŠS Srbije i Novog Pazara i proglasio turnir otvorenim.

Učestvovalo je 90 igrača iz svih krajeva Srbije, a među njima 15 igrača sa međunarodnim šahovskim titulama. Nagradni fond turnira je bio 134.000 dinara, raspoređen na 10 redovnih i pet specijalnih nagrada. Glavni sudija turnira je bio Saša Jevtić, međunarodni sudija.

Tabela, rezultati, statistika >>>

FOTO GALERIJA