POSETA DELEGACIJE ŠSS VOJNOJ AKADEMIJI

Војна академија угостила је данас делегацију Шаховског савеза Србије, у чијем саставу су се  поред председника и генералног секретара Драгана Лазића и Небојше Баралића, нашли и освајачи златне медаље на недавно завршеном Екипном првенству Европе, велемајстори Александар Инђић, Велимир Ивић и Милош Перуновић тренер екипе. Међу гостима нашли су и се и најмлађи шахисти освајачи медаља на највећим такмичењима, Ана Тадић, Тамара Јанковић, Вера Вујовић и Новак Думбеловић.

Делегацију Шаховског савеза Србије примио је начелник Војне академије пуковник ванр. проф др Срђан Благојевић са сарадницима. Пуковник Благојевић је честитао Шаховском савезу Србије на историјском успеху и шампионској титули и захвалио се на данашњој посети.

Почетак сарадње између две институције започет је симболично повлачењем првог потеза који су извели кадет Никола Ђорђевић и члан шампионске екипе Александар Инђић у пратњи начелника Војне академије и  председника Шаховског савеза Србије.

Током обраћања кадетима Војне академије и ученицима Војне гимназије, члановима шаховске секције Војне академије, председник Шаховског савеза Србије Драган Лазић, захвалио се начелнику Војне академије на позиву и топлом пријему и истакао да ће Шаховски савез у будућности подржавати развој шаха у Војној академији.

Током посете Војној академији, гости су обишли Спортски центар Војне академије и  спомен собу која чува традицију војног школства дугу 174 године.

На крају посете, начелник Војне академије уручио је захвалницу председнику Шаховског савеза Србије, који је потом у пратњи репрезентативаца уручио члановима шаховске секције Војне академије комплете шаховских табли са фигурама и пожелео пуно среће у раду.

FOTO GALERIJA: