PEHARI JUGOVIĆU I OSNOVCU

Nakon 4 dana uzbudljivih borbi završen je 9. Kup Svetozara Gligorića. Po 3 najbolje ekipe po rejtingu opravdale su ulogu favorita, nisu dozvolili veća iznenađenja i međusobno su rešili oko raspodela medalja.

Na ceremoniji zatvaranja i dodela nagrada, glavni sudija IA Dragan Jovičić iz Dimitrovgrada proglasio je najbolje, dok je nagrade uručio potpredsednik ŠS Srbije, Aleksandar Mijić.

U OPEN konkurenciji nastupilo je 10 ekipa. Najsigurniju igru pružio je ŠK Jugović iz Kaća, kome je sa 13 meč bodova pripao pehar za prvo mesto, kao i prelazni pehar posvećen Svetozaru Gligoriću. Treba istaći i najbolji rezultat na Kupu, koji je, igrajući za pobedničku ekipu, ostvario GM Siniša Dražić, sa svih 5 pobeda. Drugo mesto pripalo je prošlogodišnjim pobednicima i prvim nosiocima po rejtingu, ŠK Jelica PEP iz Goračića sa 12 meč bodova, dok je mlada ekipa ŠK Turbina – Vreoci zauzela treće mesto sa 10 meč bodova.

Konačan plasman: https://chess-results.com/tnr758953.aspx?lan=14&art=0&turdet=YES

U konkurenciji žena nastupilo je 9 ekipa. Prvi nosioci po rejtingu, DŠK Osnovac iz Niša, opravdali su ulogu prvog favorita i sa 13 meč bodova odneli pobednički pehar u Niš. Drugi je bio ŠSU Sirmium iz Sremske Mitrovice sa 12 meč bodova, a treći ŠK Jugovića iz Kaća sa 10 meč bodova.

Konačan plasman: https://chess-results.com/tnr758954.aspx?lan=14&art=0&rd=5&turdet=YES

Organizatori iz Paraćina i sjajni uslovi za igru na bazenima “Prestiž” još jednom su doprineli da se šahisti osećaju dobro i uživaju baveći se onim što najviše vole.

Nadamo se da će narednih godina ovo takmičenje biti još masovnije u obe konkurencije.

FOTO GALERIJA: