KARATAŠ – KAMP ŠAHOVSKOG SAVEZA SRBIJE 2024

Sportski kamp “Karataš” na Dunavu je ovih dana domaćin petodnevnog Kampa Šahovskog saveza Srbije. Uz podršku Ministarstva sporta, najtalentovaniji mladi šahisti Srbije u periodu 26-30. jun 2024. godine imaju priliku da se usavršavaju uz grupu veoma iskusnih trenera.

Stvaranje atmosfere međusobne saradnje i zdrave takmičarske konkurencije, kulta reprezentacije, proširivanje vidika i osavremenjivanje metodičko-didaktičkog pristupa radu, samo su neki od značajnih ciljeva na kojima se zasniva usmerenje rada Šahovskog saveza Srbije na ovom Kampu, a i u budućem radu Akademije ŠSS.

Ovo je odlična prilika za mlade šahiste Srbije i Republike Srpske da se druže i da se uz trenerski tim ŠSS pripreme za predstojeća međunarodna takmičenja – Prvenstva Evrope i sveta 2024.

Trenersku ekipu čine:
– velemajstor Miloš Perunović, trener A reprezentacije Srbije
– internacionalni majstor Jovan Todorović, selektor omladinske reprezentacije Srbije
– internacionalni majstor Mladen Milenković, slektor kadetske reprezentacije Srbije
– velemajstor Suat Atalik
Koordinator ŠSS tokom trajanja kampa je Ksenija Tomin.

Šahovski savez Srbije koristi priliku da se zahvali osoblju Sportskog centra “Karataš” na profesionalnom pristupu, odličnim uslovima za rad i boravak dece i iskrenom gostoprimstvu.

Kamp su posetili Dragan Lazić, predsednik ŠSS i Nebojša Baralić, generalni sekretar ŠSS i uverili se u odlične uslove koje naša delegacija ima u Karatašu. Zajedničko vreme su iskoristili za druženje sa decom i trenerima, razgovore i odigravanje slobodnih partija.

Ovo je prvi Kamp ŠSS posle dugo vremena i već na osnovu iskustva trenera i dece koji su ovde u Karatašu, počele su pripreme za organizaciju novog Kampa ŠSS 2025 koji će biti još kvalitetniji i brojniji.

Kako prolazi radni dan na Kampu najbolje se može videti na fotografijama.

FOTO GALERIJA