Aleksandar Inđić i Irina Čoljuškina – Šampioni Srbije u šahu za 2024

Danas su u hotelu “Fantastico Exclusive” u Senti završena 18. pojedinačna prvenstva Srbije u šahu u dve konkurencije: Open i Žene.

U open konkurenciji prvo mesto i šampionski pehar osvojio je velemajstor Aleksandar Inđić, član ŠK “Sloven” iz Rume, sa 7 poena iz 9 partija, poen više od drugoplasiranog velemajstora Roberta Markuša i trećeplasiranog velemajstora Alekseja Sarane sa 6 peona. Osvajanjem prvog mesta, velemajstor Inđić je odbranio zvanje šampiona osvojeno prošle godine na istom mesti i po peti put osvojio šampionsku titulu!

Titulu šampionke Srbije za žene superiorno je osvojila član ŠK “Partizan” iz Beograda, ženski velemajstor Irina Čoljuškina sa 8 poena iz 9 partije, čak 1,5 poen više od drugoplasirane Adele Velikić i trećeplasirane Jovane Srdanović.

Na ceremoniji zatvaranja učesnicima su se obratili predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić i vlasnik hotela “Fantastico Exclusive” Šandor Lerinc koji su i uručili pehare i medalje najuspešnijima, a svi učesnici ovogodišnjeg šampionata su dobili poklone od domaćina i ŠSS.

Glavni sudija bila je IA Vladica Andrejic, zamenik glavnog sudije FA Zoltan Helenji dok je direktor prvenstva bio IO, IA Nebojša Baralić.

Sudije su odlično obavili svoj posao, a organizacija je bila na visokom nivou, zahvaljujući odličnim uslovima i ljubaznosti osoblja hotela “Fantastico Exclusive”, kao i osoblju Šahovskog savezu Srbije.

ŽENEOPEN
Pravilnici u pdf formatuPravilnik žene >>>Pravilnik Open >>>
Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>chess-results >>>
Raspored po kolimalink >>>link >>>
Partije (pgn)pgn >>>pgn >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>ChessBase >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>Chess.com >>>
Prenos partija uživoLichess >>>Lichess >>>
Prenos partija uživoFollow Chess >>>Follow Chess >>>

 

FOTO GALERIJA