SJAJNA VERA VUJOVIĆ! SIGURNA MEDALJA – NADAJMO SE NAJSJAJNIJOJ!

Pobedom u 8. kolu Prvenstva Evrope za mlade šahiste, Vera Vujović je sebi obezbedila i četvrtu medalju na ovom prestižno takmičenju. Vera je u dosadašnjem toku takmičenja po standardnom tempu igre (najmerodavniji za šahovsku snagu) pobedila sedam svojih protivinica i sa samo jednom remizirala. 7,5 poena iz 8 partija. Retko se ovakav rezultat vidja u šahovskim arenama.

U Pragu su održana Prvenstva Evrope u ubrzanom šahu, u brzopoteznom šahu, u ekipnom ubrzanom i u rešavanju šahovskih problema. Vera do sada na svom saldu ima jednu zlatnu i dve bronzane i svi nestrpljenjem icekuju jos jedno najsjajnije odličje. Za to joj je verovatno dovoljan remi u poslednjem kolu crnim figurama. Protivnica dolazi iz države šahovskih velikana Gruzije i takođe igra odlično na ovom turniru. Poslednje kolo počinje u 13 i šahovska Srbija će svim srcem biti uz Veru.

Ono što je sigurno je da je Vera Vujović, kolo pre kraja, obezbedila novu medalju i sa ukupno 4, sigurno će biti najuspešniji takmičar na Prvenstvu Evrope!

Sjajan rezultat!