ODLIČAN START SRBIJE NA PRVENSTVU EVROPE!

Prvo kolo na EP u Budvi obeležili su sjajni nastupi naših timova.

Muška reprezentacija Srbije deklasirala je selekciju Islanda sa 4:0. Šahistkinje su sa 3:1 bile bolje od reprezentacije Crne Gore.

Meč prvog kola bio je sve samo ne lak zadatak za izabranike selektora Miodraga Perunovića, iako rezultat govori suprotno. Posle otvaranja naš tim je imao blagu prednost u meču, ipak neugodni Islandjani se nisu predavali i uspevali su dugo da održavaju ravnotežu. Ipak, naš tim je u završnici uspeo da ubedljivo trijumfuje. Prvo je Indjić dobio Stefansona, da ubrzo posle toga Ivić nadigrao Haimsona, baš kao i Markuš Kjartansona. Na kraju je Aleksej Sarana belim figurama demonstrirao izuzetnu preciznost u partiji sa Gretarsonom. Naši momci se u drugom kolu sastaju sa reprezentacijom Italije.

Naše dame su u meču prvog kola protiv reprezentacije Crne Gore opravdale ulogu favorita, iako nije bilo jednostavno stići do trijumfa. Prednost našem timu donela je prva tabla, Teodora Injac pobedom, belim figurama, nad Aleksandrom Milović. Na drugoj ploči, Adela Velikić je crnim figurama bila strpljiva protiv Nikoline Koljević što je na kraju bilo dovoljno za ceo poen. Remijima su završene partije Gajčin – Skvorcova i Popović – Erić za konačnih Srbija – Crna Gora 3:1. U drugom kolu naše dame igraju protiv selekcije Jermenije.

Mečevi drugog kola igraju se u nedelju od 15 časova, a Srbija će igrati protiv Italije (muškarci) i Jermenije (žene).

Partije iz Budve ljubitelji šaha širom sveta mogu pratiti u direktnom prenosu.

Zvanični sajt turnira: https://etcc23.me/

Prenos partija uživo muškarci: LINK >>>

Prenos partija uživo žene: LINK >>>

Rezultati, tabele – muškarci: https://chess-results.com/tnr832215.aspx?lan=1

Rezultati, tabele – žene: https://chess-results.com/tnr832216.aspx?lan=1

FOTO GALERIJA