U PARAĆINU JE POČELO POLUFINALE 2024

U Paraćinu je danas počelo Polufinale pojedinačnog prvenstva Srbije za 2024. godinu.
Takmičenje se igra odvojeno u dve kategorije, OPEN i žene. Po 4 najbolje plasiranih sa oba takmičenja izboriće plasman na Šampionate Srbije koji se igraju u junu mesecu.
Na svečanom otvaranju, nakon intoniranja himne Republike Srbije, u ime organizatora, Šahovskog saveza Srbije i domaćina takmičenja svim prisutnim šahistima i gostima obratio se Saša Jevtić, direktor takmičenja, a Nataša Savić, međunarodni sudija, glavni sudija Polufinala, upoznala je igrače sa osnovnim odredbama Turnirskog pravilnika.
U ime lokalne samouprave takmičenje je proglasio otvorenim Miloš Đokić, zamenik predsednika Skupštine opštine Paraćin. Đokić je simbolično povukao prvi potez u partiji OPEN turnira, gde su se voljom žreba, sastale dve šahistkinja, Teodora Injac, najbolja šahistkinja Srbije i prva tabla olimpijskog tima Srbije i Sofija Pogorelski, mlada nada paraćinskog i srpskog šaha.
Karakterisrtika ovogodišnjeg Polufinala u OPEN konkurenciji je vanredno jak sastav, koji daje za pravo da se očekuje da će ovogodišnji šampionst države biti najjači u istoriji srpskog šaha. Učestvuje 43 igrača, od čega 8 velemajstora i 11 internacionalnih majstora.
Sa druge strane, zabrinjava slab odziv šahistkinja za žensko Polufinale gde nastupa samo 9 šahistkinja.
ŽENEOPEN
Pravilnici u pdf formatuPravilnik >>>Pravilnik >>>
Rezultati – Parovi – Tabelachess-results >>>chess-results >>>
Raspored po kolimalink >>>link >>>
Partije (pgn)pgn >>>pgn >>>
Prenos partija uživoŠSS live >>>ŠSS live >>>
Prenos partija uživoChessBase >>>ChessBase >>>
Prenos partija uživoChess.com >>>Chess.com >>>
Prenos partija uživoChess24 >>>Chess24 >>>
Prenos partija uživoFollowChess >>>FollowChess >>>

Raspis turnira se može preuzeti na sledećem LINKU >>>

FOTO GALERIJA POLUFINALA 2024