SVETSKI KUP 2023: SARANA PROŠAO DALJE. TEODORA ZAVRŠILA TAKMIČENJE U 1/8 FINALA.

Teodora Injac je danas prvi put osetila gorčinu poraza na Svetskom kupu 2023. Na žalost, on je došao u trenutku kada prilike za popravni nije bilo. Jedan neprecizan potez (13…f6) u otvaranju se pokazao kao koban. Nakon toga partija je bila brzo rešena, za konačnih 0,5:1,5.

Bez obzira na ovaj poraz, Teodora Injac je ostavila više nego odličan utisak. Plasirala se među 16 najboljih šahistkinja, dokazala da može ravnopravno da se nosi sa najjačim, a ujedno je i popravila svoj rejting koji se ionako trenutno nalazi na najvišem nivou u karijeri.

Padale su redom: Nurai Svojetbekova 2:0, najača šahistkinja Francuske Sofi Milije 1,5:0,5 i bivša svetska prvakinja Aleksandra Kostenjuk 3:1 (doigravanje 2:0).

Šahovski savez Srbije čestita Teodori Injac na sjajnim igrama i dostojnom prestavljanju Srbije!

Jedini preostali predstavnik Srbije će biti Aleksej Sarana koji je današnjim remijem i ukupnim rezultatom 1,5:0,5 bio bolji od američkog velemajstora Veslija Soa i tako se plasirao u osminu finala. Protivnika će saznati tek sutra, kada će se igrati taj-brejk partije između Domingeza (USA) i Vojtačeka (POL).

Nakon jučerašnje pobede crnim figurama, Sarana je danas vodio bele figure. Partija se neočekivano vremenski brzo završila iako broj odigranih poteza to ne govori. Nakon odlično odigranog izabranog i odigranog otvaranja, usledila je serija izmena i remi je sklopljen u 31. potezu. Odlično! Idemo dalje!

————————

Zvanični sajt takmičenja: https://worldcup2023.fide.com/

Prenos partija uživo: https://worldcup2023.fide.com/live

Foto galerija: https://worldcup2023.fide.com/media