ŠSS PROSLAVIO JUBILEJ – 75 GODINA OD OSNIVANJA

U prelepom ambijentu RTS Klub – Galerije u Beogradu, u prisustvu velikog broja zvanica i gostiju, Šahovski savez Srbije je danas, 19. septembra 2023. godine, proslavio jubilej – 75 godina od svog osnivanja.

Bili su prisutni predstavnici Ministarstva sporta, Sportskog saveza Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Opštine Stari Grad, Šahovskog saveza Republike Srpske, teritorijalnih saveza, šahovskih klubova, veliki broj prijatelja ŠSS i ljubitelja drevne igre, kao i veliki broj medija.

Na samom početku, posle intoniranja himne Republike Srbije, prisutnima je pozdravio i poželeo dobrodošlicu Dragan Lazić, predsednik Šahovskog saveza Srbije. Ujedno je iskoristio priliku da se zahvali svima koji pomažu u projektu povratka srpskog šaha na stare staze uspeha, podsetio je prisutne na najznačajnije dogadjaje i projekte u kojima je ŠSS učestvovao i upoznao ih sa planovima za budućnost.

Detaljnije o svemu što se dešavalo u proteklih godinu dana prisutni su mogli da vide u 10-minutnom filmu koji je pripremio Marko Maksimović.

Zatim su govorili pomoćnik ministra sporta Republike Srbije, gospodin dr Mirko Kantar i član gradskog veća Opštine Stari Grad, gospodin Nedeljko Jovanović, legenda svetskog i srpskog rukometa. Obojica su pozdravili i pohvalili rad Šahovskog saveza Srbije u proteklom periodu i poželeli dosta uspeha u predstojećim takmičenjima.

Kao i svake godine, proslava Dana Šahovskog saveza Srbije je i prilika da oni najzaslužniji dobio i zahvalnice. Ovoga puta su dodeljivane tri kategorije zahvalnica i to:

  • Zahvalnica za izuzetan doprinos razvoju šaha u Republici Srbiji dodeljena je Miloradu Kapelanu iz Vršca i Marijanu Stričeviću iz Beograda.
  • Zahvalnica za nesebičnu pomoć i podršku razvoju šaha u Republici Srbiji dodeljena je kompaniji Telekom Srbija, MojKiosk grupi i Integralteniku.
  • Zahvalnica za medijsku podršku i dugogodišnju saradnju dodeljena je Radio-televiziji Srbije, Radio-televiziji Vojvodine, Dnevniku – Novi Sad, Radio-televiziji Tesla, kao i novinarima koji su ceo radni vek radili na promociji šaha Marjanu Kovačeviću i Miroslavu Nešiću.

Kompletnu manifestaciju je ulepšao kulturno-umetnički program koji su priredili majstor frule Vlada Baralić koga je pratio Dušan Petrović na harmonici.

Nakon svečanog programa, Šahovski savez Srbije je upriličio prigodan koktel u prostorijama RTS kafea.

FOTO GALERIJA – G. Jovic (RTS):