LISTA UČESNIKA! OŠ “MOMČILO ŽIVOJINOVIĆ” IZ MLADENOVCA JE DOMAĆIN REPUBLIČKOG TAKMIČENJA ZA OSNOVCE ŠK 2023/2024

2_Prvenstvo učenika osnovnih škola Srbije 2024

LISTE UČESNIKA / PAROVI / REZULTATI:

pojedinačno – učenice (Ž)
pojedinačno – učenici (M)

 

————————————

ORGANIZATOR OBEZBEĐUJE ŠAHOVSKE GARNITURE I SATOVE

————————————–

Republičko pojedinačno i ekipno prvenstvo osnovnih škola u šahu održaće se u OŠ “Momčilo Živojinović” u Mladenovcu, 6. i 7. aprila 2024. godine.

Pojedinačno takmičenje počinje 6. aprila 2024. programom u 13 časova, svečanim otvaranjem u 13:30 časova, dok partije prvog kola počinju u 14 časova.

Ekipno takmičenje počinje 7. aprila 2024. u 11 časova; dolazak svih ekipa najkasnije do 10:30 časova.

Adresa: Osnovna škola “Momčilo Živojinović”, Ulica kralja Aleksandra Obrenovića 25, Mladenovac 11400;

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE UČESNIKE – liste učesnika i parovi prvog kola biće objavljeni na internet stranici ŠSS u petak, 5. aprila 2024. za pojedinačno takmičenje i u subotu 6. aprila 2024. za ekipno takmičenje (učesnici i ekipe koje se ne pojave na takmičenju za prvo kolo, neće biti parovani od drugog kola).

Dodatne napomene:
Predlažemo da blagovremeno parkirate vaša vozila na sledećim parkinzima:
– parkiranje autobusa moguće je izvršiti na adresi Ulica kralja Petra I kod stadiona FK Mladenovac do popune kapaciteta;
– parkiranje autobusa i kombi vozila moguće je izvršiti na adresi Ulica kralja Petra I 335 kod hotela Selters;
– parkiranje kombi vozila moguće je izvršiti na adresi Ulica kraljice Marije 32-34, do popune kapaciteta;
– parkiranje automobila moguće je, između ostalih mesta, izvršiti na većim parkinzima: ulica Braće Badžak u neposrednoj blizini autobuske i železničke stanice kao i ispred Sportskog centra “Ljubomir Ivanović Gedža” u Ulici Vuka Karadžića 73.

U dvorište škole, gde će biti održana ceremonija otvaranja i prateći program, moguće je ući iz dve ulice. Glavni ulaz u hodnik škole, a kroz hodnik u dvorište, nalazi se u Ulici kralja Aleksandra Obrenovića 25. Kroz taj ulaz moguće je ući do 13:30 časova. Nakon tog vremena, do završetka pojedinačnog takmičenja, u dvorište škole moguće je ući isključivo iz Crkvene ulice. Za ekipno takmičenje biće omogućena oba ulaza do početka takmičenja.
Ulazak u školu oba dana, osim učesnicima, biće omogućen isključivo službenim licima i organizatorima.

Uz dvorište škole se nalaze učionice u kojima će biti omogućeno roditeljima i pratiocima da borave dok takmičenje traje (ograničeni kapaciteti), ali i na tribinama, u zavisnosti od vremenskih uslova. Imajući u vidu da se škola nalazi u centru grada, preporučuje se da se roditelji i pratioci ne zadržavaju u blizini same škole, već da vreme do završetka takmičenja iskoriste za upoznavanje grada.

Proglašenje pobednika i uručivanje pehara i medalja biće organizovano u školskom dvorištu (u slučaju lošeg vremena u holu škole) nakon završetka svakog pojedinačnog turnira. Najljubaznije molimo sve pratioce i roditelje da u školu ne dolaze pre nego na internet strani chess-results ne bude oglašeno poslednje, sedmo kolo.

————————————-

POVODOM POKLAPANJA OKRUŽNOG TAKMIČENJA IZ SRPSKOG JEZIKA I JEZIČKE KULTURE I REPUBLIČKOG TAKMIČENJA U ŠAHU ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA

Svim učenicima 5, 6, 7. i 8. razreda koji učestvuju i na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture i na Republičkom takmičenju u šahu, Društvo za srpski jezik i književnost omogućiće izradu testova u OŠ Momčilo Živojinović, (Kralja Aleksandra Obrenovića 25, Mladenovac) sa početkom u 9 časova.

Molimo nastavnike/direktore škola da prijave učenike tako što će popuniti dokument koji je u prilogu i poslati ga na imejl-adresu drustvosj@fil.bg.ac.rs

PRIJAVA SRPSKI I ŠAH

Vest je objavljena i na veb sajtu Društva za srpski jezik i književnosti LINK >>>

————————————-

LISTE UČESNIKA / PAROVI / REZULTATI:

pojedinačno – učenice (Ž)
pojedinačno – učenici (M)
ekipno link >>>

 

————————————

Republički koordinator takmičenja za šah je profesor Aca Krstić (acajovankrstic@gmail.com).

Više informacija o takmičenju možete pronaći u Stručnom uputstvu o organizovanju takmičenja osnovnih škola.

Dokumentacija za preuzimanje.