ODLIČNE IGRE NAŠIH PREDSTAVNIKA NA FIDE GRAND SWISS TURNIRU

Nakon četiri odigrana kola svoj troje naših predstavnika se nalaze u vrhu tabele.

Teodora Injac posle poraza u prvom kolu, vezala je tri uzastopne pobede i tako ekspresno uhvatila priključak sa vrhom tabele. Ređale su se pobede nad Gomez Barrera (Čile), Medina Varda (Indonezija) i Eline Roebers (Holandija). Trenutno se Teodora nalazi na deobi 5-9. mesta. U narednom kolu je očekuje duel sa izraelskom šahistkinjom Marsel Efroimski.

Aleksandar Predke i Aleksej Sarana od samog starta su krenuli veoma jako i imaju identičan rezultat, 3 poena iz 4 kola. Obojica su slavili u prve dve partije, a potom remizirali naredne dve.

Predke je imao teže protivnike. Pobeda u drugom kolu protiv jednog od trenutno vodećih svetkih velemajstora, poljaka Krištof Dude mnogi su okarakterisali i kao jedno od najprijatnijih iznenadjenja turnira. Zatim su usledili i remiji protiv trenutno vodećeg Andrej Jesipenka i Erigaisi Arjuna.

Sutra će Predke igrati protiv nemačkog velemajstora Visenta Kejmera, a Sarana protiv drugog favorita turnira, velemajstora Nakumure iz Amerike.

Trenutni rezultati nam govore da se Injac, Predke i Sarana nalazi u dobroj formi što itekako može da raduje naše ljubitelje šaha pred Ekipno prvenstvo Evrope u Crnoj Gori.

Turnir se igra u sklopu ciklusa takmičenja za prvaka sveta i po dva prvoplasirana sa oba turnira će se kvalifikovati za Turnire kandidata 2024.

Zvanični sajt turnira: https://grandswiss.fide.com/

Prenos partija uživo (open): LINK >>>

Prenos partija uživo (žene): LINK >>>

Šahovski savez Srbije želi Teodori, Alekseju i Aleksandru puno uspeha na turniru!