NOVOSADSKI ŠK I ŠSU SIRMIUM POBEDNICI KUPA SVETOZARA GLIGORIĆA 2024

Ženska ekipa ŠSU “Sirmium” i muška Novosadskog ŠK pobednici su KUP-a Svetozara Gligorića za 2024. godinu.

U kategoriji 8 ekipa, posle 5 odigranih kola i isto toliko meč pobede, devojke šahovskog kluba iz Sremske Mitrovice zasluženo su osvojile prvo mesto. Sirmium je igrao u sastavu ŽVM Anastasiya Rakhmangulova , ŽVM Tijana Mandura  i ŽVM Jovana Erić.

Drugo mesto osvojio je OŠK PARAĆIN OUTPOST CHESS iz Paraćina koji je nastupio u sastavu: ŽIM Sofia Pogorelskikh, ŽIM Sandra Đukić i Dunja Milićević.

ŠK JUGOVIĆ iz Kaća je zauzeo treće mesto, a nastupio je u sastavu ŽIM Aleksandra Lach, ŽFM Anđela Bojičić i ŽFM Jelena Arsović.

Nagrade najuspešnijima dodelio je velemajstor Branko Damljanović.

U konkurenciji 10 muških ekipa, u neizvesnoj borbi do poslednjeg poteza, prvo mesto je osvojila podmlađena ekipa Novosadskog ŠK predvođena velemajstorom Aleksandrom Kovačevićem. Preostali deo ekipe je omladinski, a činili su ga Dejan Omorjan, Milan Gagić i Lav Pajčin.

Nakon nerešenog rezultata u meču poslednjeg kola između ŠK “Jelica PEP” iz Goračića i ŠK “Zmaj” iz Beograda, o srebrnoj medalji su odlučivali dodatni kriterijumi koji su bili na strani kluba iz Goračića.

ŠK Jelica PEP je igrala u satavu: VM Boban Bogosavljević, VM Milan Zajić, VM Miloš Roganović i FM Aleksandar Toth, dok je ŠK Zmaj nastupao u sastavu: VM Luka Budisavljević, VM Merab Gagunashvili, VM Mikhail Bryakin, IM Mihajlo Radovanović, IM Vladimir Luković i Bojan Mihić.

—————————–

21-24. maj – 10. Kup “Svetozara Gligorića” (chess-results)
21-24. maj – 10. Kup “Svetozara Gligorića” za žene (chess-results)
25. maj – 3. Pojedinačno prvenstvo Srbije u ubrzanom šahu (chess-results)
26. maj – 3. Pojedinačno prvenstvo Srbije u brzopoteznom šahu (chess-results)

Kompletan raspis u .pdf formatu preuzmite ovde >>>

PRENOS PARTIJA UŽIVO: Muškarci – Žene

FOTO GALERIJA: