POTPREDSEDNIK VLADE REPUBLIKE SRBIJE SINIŠA MALI POSETIO ŠAHOVSKI SAVEZ SRBIJE

Povodom osvajanja titule ekipnog prvaka Evrope, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija, gospodin Siniša Mali, danas je posetio Šahovski savez Srbije gde se sastao sa članovima zlatne reprezentacije, najboljom srpskom šahistkinjom i rukovodstvom Saveza.

Predsednik ŠSS Dragan Lazić je pozdravio potpredsednika Vlade RS Sinišu Malog, upoznao ga sa rezultatima ostvarenim u ovoj godini, kao i o daljim planovima i razvojnim projektima ŠSS.

– Izuzetno zadovoljstvo mi je da u naših prostorijama dočekamo potpredsednika Vlade i ministra finansija. Ovo je samo još jedan dokaz da se nalazimo na dobrom putu i da je rad Šahovskog saveza Srbije prepoznat od rukovodstva države. Rukovodstvo Saveza, igrači i cela šahovska porodica će nastaviti sa uspešnim igrama i dostojnom predstavljanju Srbije u svetu. – poručio je predsednik ŠSS Dragan Lazić.

Ministar Siniša Mali je oduševljen rezultatima i radom Šahovskog saveza Srbije i poručio da će država adekvatno podržati dalji rad Saveza i razvoj šaha u Srbiji.

– Sa velikom radošću sam primio vest da su šahisti Srbije prvaci Evrope! Svima koji su učestvovali želim da čestitam na istorijskom uspehu. Država Srbija će podržati buduće aktivnosti Šahovskog saveza Srbije i nadamo se novim uspesima srpskih šahista. Naročito mi se dopada projekat povratka šaha u osnovne škole u Srbiji. – poručio je potpredsednik Vlade RS Siniša Mali.

Odigrano je i nekoliko slobodnih partija sa članovima reprezentacija i sa našom najboljom šahistkinjom Teodorom Injac.

FOTO GALERIJA: