MEĐUNARODNI TURNIR MLADIH U SASTAVLJANJU ŠAHOVSKIH PROBLEMA I STUDIJA

Poziv maštovitima

Do 30. septembra rok za slanje originalnih kombinacija šahista rođenih 1998. i mlađih

Svetska federacija za problemski šah raspisala je Peti međunarodni turnir u sastavljanju šahovskih problema i studija za mlade, rođene 1998. ili kasnije. Do 30. spetembra, svako može da pošalje najviše tri rada, po jedan u tri kategorije. U kategorijama dvopoteza i studija su zadati tematski uslovi, dok je treća grupa slobodna za radove bilo koje vrste i sadržaja. Rezultati će biti objavljeni 22. oktobra na Rodosu, na završetku 63. svetskog kongresa problemista i 44. svetskog prvenstva rešavača.

Raspis: https://www.wfcc.ch/wp-content/uploads/5th-YCCC-Announcement.pdf

Opširnu najavu ovog takmičenja dao je i poznati šahovski sajt „Čes bejz”, sa fotografijom našeg Ilije Serafimovića, najuspešnijeg učesnika sva četiri dosadašnja ovakva turnira:

https://en.chessbase.com/post/youth-chess-composing-challenge

Sedamnaestogodišnji Ilija Serafimović iz Pančeva je već stigao do seniorske reprezentacije Srbije u rešavanju problema, a ove godine i u sastavljanju.

Najava na sajtu „Chess Base”: Danila Pavlov (Rusija), Ilija Serafimović (Srbija), Maksim Romanov (Rusija) i Roj Erlih (Izrael), najuspešniji na prethodnom takmičenju 2019. Foto: Chess Base