USPEŠNO ZAVRŠEN EVROPSKI KLUPSKI KUP U VRNJAČKOJ BANJI

U Vrnjačkoj Banji su juče završeni 39. Evropski klupski kup i 28. Evropski klupski kup za žene.

Pobednička ekipa u open konkurenciji je Novy Bor Chess Club, dok je na ženskom turniru pobedio TAJFUN ŠK Ljubljana.

Najuspešniji klub iz Srbije u open konkurenciji je ekipa šahovskog kluba Zmaj sa 4 pobede, isti broj pobeda je imao i šahovski klub Crvena Zvezda Data Driven Lab. Šahovski klub Jugović je imao dve pobede i dva nerešena meča, dok je ŠSU Sirmium iz Sremske Mitrovice je imao dve pobede i jedan nerešen meč. ŠK Radnički je turnir završio sa dve pobede. ŠK Goč iz Vrnjačke Banje je odigrao jedan nerešen meč.

U konkurenciji žena zapažen rezultat ostvarile su ekipe ŠSU Sirmium Sremska Mitrovica koja je sa 4 pobede i jednim nerešenim mečom zauzela 4. mesto i Crvena Zvezda Data Driven Lab koja je sa 4 pobede zauzela 5. mesto na tabeli. Šahovski klub Rudar Kostolac je ostvario 3 pobede i jedan meč je završio nerešenim rezultatom, a ŠK Zmaj je pobedio jedan meč i dva meča je igrao nerešeno.

Svečano zatvaranje turnira se održalo u sali za igru u hotelu Zepter. Zatvaranju su prisustvovali potpredsednici ECU, gospodin Alojzije Janković, gospodin Gunnar Bjornsson i gospodin Jean Michel Rapaire, predsednik Šahovskog saveza Srbije, gospodin Dragan Lazić, direktor turističke organizacije Vrnjačke Banje, gospodin Ivan Trifunović i drugi uvaženi gosti.

Zvanični sajt turnira: https://clubcup2024.com/

Fotografije ECU